menu
22 / Μαρ 01

7th Lycabettus Run. Η διοργάνωση των ρεκόρ!!

Το 7ο Lycabettus Run, η βραβευμένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, έγραψε πάλι ιστορία!!

Κόντρα ακόμα και στον καιρό, που όλες τις τελευταίες ημέρες οι προβλέψεις έδειχναν βροχές και καταιγίδες, πάνω από 1000 δρομείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες πλημμύρησαν τον λόφο του Λυκαβηττού.

Από πολύ νωρίς, Έλληνες και ξένοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς γέμισαν το lobby του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, που όλα τα χρόνια αποτελεί σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων αλλά και παροχής όλων των υπηρεσιών, δίνοντας ένα ζωηρό χρώμα παρά τη συννεφιά του καιρού. Κλίμα πανηγυρικό, υπό τους ήχους της μουσικής, που μόνο στο Lycabettus Run υπάρχει . Στα μικρόφωνα και την περιγραφή της διοργάνωσης, όπως πάντα η υπέροχη Γκρέτα Λυμπεροπούλου, που με υποδειγματικό τρόπο ενημέρωνε και κατηύθυνε τους αθλητές και παρευρισκόμενους.

Η διοργάνωση για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των κορυφαίων θεσμικών φορέων. Συγκεκριμένα η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). της Περιφέρειας Αττικής και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), που τιμά ιδιαίτερα την διοργάνωση.

Με μικρή καθυστέρηση 6 λεπτών, δόθηκε η πρώτη εκκίνηση, σηματοδοτώντας, όπως όλα δείχνουν, την επιστροφή στην κανονικότητα και τμηματικά ακολούθησαν και οι επόμενες.

Το κοινωνικό της πρόσωπο, για άλλη μια χρονιά, έδειξε η διοργάνωση, με την συνεργασία και υποστήριξη στο ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨, προσφέροντας 0,50€ από κάθε ολοκληρωμένη εγγραφή. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Οργανισμού Κο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για την παρουσία και τη ολιγόλεπτη ομιλία του στην διοργάνωση. Σημαντική η παρουσία του πλήρως επανδρωμένου ασθενοφόρου που παρείχε ο Οργανισμός. Σταθμευμένο ακριβώς δίπλα στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού, προσέδιδε αέρα ασφάλειας στους αθλητές.

Εκτός της μεγάλης οργανωτικής επιτυχίας, το 7ο Lycabettus Run είχε και κατάρριψη επιδόσεων. Συγκεκριμένα στα 11χλμ Road ο Ηλίας Ιωάννης ολοκλήρωσε την απόσταση σε 38:34. Ρεκόρ που κρατούσε από το την 3η διοργάνωση, το 2017 ο Γιώργος Μίνος με 39:23.

Στα 4,5χλμ Trail, ένα ακόμα ρεκόρ και μάλιστα από ένα μεγάλο όνομα που τίμησε την διοργάνωση. Δεν είναι άλλο από τον Κωνσταντίνο Πούλιο, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς, με παρουσία στον Μαραθώνιο της Ολυμπιάδας του Λονδίνου. Σημείωσε χρόνο 20:14, έναντι του προηγούμενου που κρατούσε από την 4η διοργάνωση το 2018, ο Ανδρέας Νίνης με 21:19.

Άλλο ένα μεγάλο ρεκόρ καταρρίφθηκε στα 9χλμ Trail από την Κούλη Ανδριανή, σημειώνοντας χρόνο 50:59, έναντι του παλαιότερου που κρατούσε ένα μεγάλο όνομα των αποστάσεων, η Άντζελα Τερζή με χρόνο 53:03 από την 3η διοργάνωση το 2017.

Οι δρομείς απόλαυσαν την φιλοξενία και την ασφάλεια που μόνο το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, ξέρει να προσφέρει. Ροφήματα ζεστά και κρύα προσφέρονταν από τις πρωινές ώρες στους παρευρισκόμενους. Όσοι δεν είχαν παραλάβει το πακέτο συμμετοχής τη Παρασκευή, παραλάμβαναν εντός του ξενοδοχείου στην γραμματεία παραλαβής. Υπήρχε χώρος υψηλής φύλαξης ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων.

Το Φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, ως επίσημο νερό της διοργάνωσης, ξεδιψούσε τους διερχόμενους δρομείς στα δυο σημεία υδροδοσίας, καθώς και στον τερματισμό.

Η Βιοιατρική δήλωσε για ακόμη μια φορά παρών, μέσω της Βιοκλινικής, με την παροχή ασθενοφόρου με πλήρωμα. Ευτυχώς και για άλλη μια φορά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Η FIX Άνευ με 0% αλκοόλ περίμενε στον τερματισμό δίνοντας σε όλους μια παγωμένη μπύρα, προσφέροντας επιπλέον ενυδάτωση και τόνωση.

Παρών ως χορηγός στη διοργάνωση και με την συμμετοχή της Running Team, για ακόμη μια χρονιά, τα καταστήματα Cosmos Sport. Εκτός της γενικότερης υποστήριξης, 4 από τα δεκάδες καταστήματα της αλυσίδας καταστημάτων της, λειτούργησαν ως γραμματείες παραλαβής για τους εγγεγραμμένους δρομείς. Επιπλέον για κάθε πρώτο και πρώτη νικητή – νικήτρια, σε όλες τις αποστάσεις, προσέφερε δωροεπιταγές των 50,00€.

Οι μπανάνες F.lli Orsero της εταιρείας Bella Frutta, περίμεναν στον τερματισμό και αποτέλεσαν το φυσικό Super Food της διοργάνωσης, δίνοντας την απαραίτητη ενέργεια για αποκατάσταση.

Η Polar πρωτοπόρα εταιρεία της φορέσιμης αθλητικής τεχνολογίας του Οργανισμού Science Technologies, αποκλειστικού αντιπροσώπου της εταιρείας Polar Ελλάδας & Κύπρου, παρούσα στην διοργάνωση. Προσέφερε 4 υπέροχα ρολόγια (2 ανδρικά και 2 γυναικεία), ύστερα από κλήρωση την ημέρα της διοργάνωσης.

Η Γαλλική εταιρεία Julbo, την οποία εισάγει στην Ελλάδα η “4s Distribution”, προσέφερε 4 υπέροχα αθλητικά γυαλιά. Συγκεκριμένα οι πρώτοι νικητές και νικήτριες των 11χλμ Road & 9χλμ Trail κέρδισαν από ένα υπέροχο αθλητικό γυαλί.

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ZYLO, που κατασκευάζονται στην Σύρο, προσέφεραν 3 υπέροχα unisex γυαλιά ηλίου. Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα κληρωθούν και θα ανακοινωθούν τα ονόματα τους σύντομα από την διοργάνωση.

Τα Aegeo Spas για άλλη μια χρονιά πρόσφεραν, εντός του ξενοδοχείου φυσική αποκατάσταση, με τις απαραίτητες μαλάξεις από έμπειρο προσωπικό.

Το Aegeo Workout Spas by Tasos Hamberis, προσέφερε σε 1 άτομο, ύστερα από κλήρωση 6 μαθήματα Personal training.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το δρομικό κατάστημα OUT RUN στην Μαρίνα Φλοίσβου, για την υποστήριξη στην διοργάνωση και την λειτουργεία του καταστήματος ως γραμματεία παραλαβής.

Το ποδηλατικό και όχι μόνο κατάστημα Top Cycles στο Περιστέρι, για την συμμετοχή στην διοργάνωση με δρομική ομάδα, καθώς και την λειτουργεία του καταστήματος ως γραμματεία παραλαβής.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας, που ταξίδεψαν το 7o Lycabettus Run, τηλεοπτικά ή διαδικτυακά.

Την COSMOTE TV, μέγα χορηγό επικοινωνίας, που ταξίδεψε το βίντεο της διοργάνωσης στο ευρύ του κοινό.

Την μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα SPORT24 πάντα παρώ στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Τις δρομικές ιστοσελίδες για την προβολή στο εξειδικευμένο δρομικό κοινό:

  • IRun
  • ADVENDURE
  • SPORTEVENT

Να ευχαριστήσουμε την Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων) για την πολύτιμη παρουσία 10μελούς ομάδας. Η εμπειρία της Ο.ΔΙ.Κ. όχι μόνο δίνει την αίσθηση, αλλά και παρέχει ασφάλεια στην διοργάνωση.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Κέντρο Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές για δυο λόγους. Πρώτο και σημαντικότερο. Λόγο της πρόσφατης χιονόπτωσης στην Αττική, υπήρξαν πολλές πτώσεις δέντρων στον λόφο του Λυκαβηττού. Τα μονοπάτια στο σύνολό τους είχαν αποκοπεί και στη διαδρομή Trail ήταν αδύνατη ακόμα και η πεζή διέλευση. Την προηγούμενη Κυριακή πριν την διοργάνωση, με την συμμετοχή των εθελοντών, κόπηκαν τα πεσμένα δέντρα και υπήρξε δυνατή η διέλευση των μονοπατιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούμαστε σε αναβολή των αγώνων Trail. Να ευχαριστήσουμε φυσικά Τμηματάρχη Πρασίνου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας Κο Δούκα Ευστράτιο, για την απαραίτητη έγκριση κοπής των πεσμένων δέντρων. Δεύτερο, η παρουσία πολυπληθούς ομάδας εθελοντών την ημέρα της διοργάνωσης, ως δείκτες της διαδρομής Trail στον λόφο του Λυκαβηττού. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο της ομάδας Κο Σαλαγιάννη Σταύρο για τις ενέργειές του.

Τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), για την πολύτιμη βοήθεια, με την παροχή 50 τμχ κάγκελα περίφραξης, απαραίτητα για την ασφάλεια και την οριοθέτηση των διαδρομών της διοργάνωσης. Η παροχή λαμβάνει μεγαλύτερη αξία, διότι ο ΟΠΑΝΔΑ ανταποκρίθηκε τάχιστα, στο αργοπορημένο εκ μέρους μας αίτημα.

Και πως μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, που ακούν στο όνομα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Δεν υπάρχουν λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε στην ανιδιοτελή προσφορά τους.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία του 8th Lycabettus Run!!

Ραντεβού λοιπόν στο ερχόμενο 8th Lycabettus Run!!!

H O.E. Lycabettus Run

Lycabettus Run 2024

Μετά την επιτυχία του " 8ου Lycabettus Run " που καθιέρωσε τον θεσμό , φέτος έρχεται το 9ο Lycabettus Run το οποίο αναμένεται ακόμα πιο επιτυχημένο και συναρπαστικό μιας και θα έχει πολλές περισσότερες εκπλήξεις.

Newsletter

Επικοινωνια

Address:
Κλεομένους 2, Αθήνα

Phone:

Email:
info@lycabettusrun.gr